Ispitivanje ovladanosti mađarskim kao stranim jezikom - Žagar Szentesi, Orsolya (Array, 2008)
Rastući interes za ispitivanjem kompetencije mađarskog kao stranog jezika potaknut sve većim zanimanjem stranaca za taj jezik, kao i administrativnom regulacijom nagrađivanja poznavanja stranih jezika od poslodavaca iziskivao je izradu standardiziranog sustava državno akreditiranih ispita u Mađarskoj. Prvi je dio rada posvećen pregledu institucionalnih sudionika u procesu ispitivanja i njihove hierarhije, postupka akreditacije, dok se u drugom dijelu daje poredbena analiza dvaju najrenomiranijih ispitnih sustava u Mađarskoj(Origo i ECL) za mjerenje inojezične kompetencije - što na planu mađarskog kao stranog jezika, što na planu drugih stranih jezika.