Životinjska mjera ljudskosti - Husić, Snježana (Array, 2008)
Istražen je način na koji se granica između ljudskog i životinjskog povlači u djelu Sigmunda Freuda i Jacquesa Derride te dodirne točke između tih dvaju modela. Identificiran je naposljetku mehanizam rađanja čudovišnog prelaskom granice između ljudskog i neljudskog, koja bi naprotiv trebala biti "prirodnom" i nepovredivom.