Trajna aktualnost Roberta Ricarda u proučavanju hispanskoameričkog kulturnog prostora - Krpan, Ivana (Array, 2009)
Rad daje prikaz Ricardova djela La conquista espiritual de México (1933) i ukazuje na njegovu važnost u proučavanju hispanskoameričke kulturne povijesti. Ističe etnografsku vrijednost Ricardovih podataka u kontekstu dotadašnjeg proučavanja meksičke povijesti u razdoblju kolonizacije, te nastoji naglasiti one aspekte Ricardova rada koji direktno utječu na tadašnje oblikovanje meksičkog identiteta