Jonkeov prinos hrvatskoj leksikografiji - Petrović, Bernardina (Array, 2007)
U članku se analizira Jonkeov znanstveni i stručni rad ostvaren na području leksikografije te razmatra njegov prinos hrvatskoj leksikografiji. Leksikografska aktivnost nije bila primarnim znanstvenim i stručnim interesom Ljudevita Jonkea, ali je i na tom planu Jonke ostavio zapažene i ozbiljne radove. Jonkeova se aktivnost na području leksikografije može razmatrati u dvama razdobljima. Prvo je razdoblje ratno i rano poratno u kojem je napisao svoju kapitalnu studiju o Patačićevu rječniku te obradio zamašan broj leksikografskih članaka u Hrvatskoj enciklopediji. Drugo je razdoblje poratno – od sredine pedesetih do početka sedamdesetih u kojem je pisao o aktualnim ostvarajima hrvatske leksikografije i obradio članke za Enciklopediju Jugoslavije.