Tko uopće želi biti živi Karnavol? Tonči Kukoć Bager kao nositelj mjesne karnevalesknosti - Škrbić Alempijević, Nevena (2007)
Pitanje koji su kriteriji odabira nositelja karnevalskoga predstavljanja autorica nastoji rasvijetliti kroz lik Tončija Kukoča Bagera i kroz njegov položaj unutar bolske lokalne zajednice. Pritom o Bageru ne raspravlja kao o osobi izraženih predstavljačkih vještina ; govori o liku Bagera, onakvom kakvim ga određuju odnosi unutar zajednice i grupna potreba za figurom koja će grotesknim prerušavanjem kritički preispitati uvriježene svakidašnje norme.
HRV