Frazemi sa sastavnicama pas i mačka u bugarskom i hrvatskom jeziku (semantička analiza) - Vasung, Ana (Array, 2009)
Tema ovog rada su frazemi sa sastavnicama pas i mačka u hrvatskom i bugarskom jeziku. Frazemi sa zoonimskom sastavnicom su uz somatizme najveća skupina u frazeološkom fondu. Semantička analiza obuhvaća frazeološko značenje, porijeklo frazema, njegovu motiviranost i stupanj desemantizacije. Svi frazemi iz korpusa su djelomično ili potpuno desemantizirani.