Krivoputske poklade i senjski karnevali: uključivanje Krivopućana u ophode s maskama - Škrbić Alempijević, Nevena (Array, 2006)
Na primjeru krivoputskih mačkaranih ophoda te senjskih zimskih i ljetnih karnevala autorica analizira kako se simboličko razgraničenje između stanovnika urbanoga središta i njihovih "ruralnih drugih" upisuje u ovu običajnu praksu. Istodobno pokazuje da se upravo u okviru gradskih karnevalskih zbivanja stvara novi prostor za ostvarivanje primorsko-bunjevačke običajne prakse. Uključivanje krivoputskog stanovništva u suvremene senjske ophode s maskama rasvjetljava na primjeru predstavljačkih oblika Grge Prpića Miškeca iz Gorice.