Staljin: mit i arhiviranje sjećanja - Peruško, Ivana (Array, 2008)
Rad se bavi analizom mita o Staljinu u suvremenoj ruskoj književnosti. Ako je antistaljinistička književnost druge polovice 20. st. Stalina prikazivala prvenstveno kao povijesnu ličnost, suvremena ruska književnost demitizira njegov lik. U suvremenoj će ruskoj književnosti Stalin izgubiti svoj povijesni značaj i postati kompleksan i mnogoznačan književni lik.