Konceptualizacija prirode kao vrijednosti javnog dobra i aspekti njene valorizacije - Čaldarović, Ognjen (Array, 2006)
U radu se problematizira koncept prirode kao vrijednosti "za sebe", odnosno, "kao takve". Ukazuje se na potrebu razlikovanja upotrebnih i prometnih vrijednosti u socijalnoj prosudbi vrijednosti prirode.