Vještina slušanja – kako njome vladaju budući nastavnici francuskog jezika, a kako njihovi potencijalni učenici - Berlengi, Vedrana (Array, 2009)
Većina studenata sadašnje četvrte godine studija francuskog jezika i književnosti upisala se na studij bez ikakvog jezičnog predznanja, a od njih se očekuje da do kraja studija steknu razinu C1 s elementima C2 prema Zajedničkom europskom referentnom okviru za jezike. Budući da smatramo da je vještina slušanja najmanje zastupljena u programu studija, u ovom nas radu zanima jesu li studenti ovladali razinom B2 u vještini slušanja i time se približili svome cilju, kakvi su njihovi rezultati u odnosu na učenike koji jezik uče na tečaju francuskog jezika, te koja su razmišljanja studenata o zastupljenosti pojedinih jezičnih vještina u nastavi.