Ogoljavanje identiteta stranca (Udio povijesti, između reformacije i tranzicije, u Jančarevu romanu Galijot) - Latković, Ivana (Array, 2008)
U članku se analizira roman D. Jančara Galjot koji se u širokom spektru pojavnih oblika povijesnog romana izdvaja problematikom lika stranca kao svojevrsnim semantičko - idejnim čvorištem ovoga romana.