Grafetičke posebnosti tekstova istočne grane hrvatskoga glagoljaštva - Žagar, Mateo (2008)
U raspravi se pokazuje kako nema opravdanja za promatranjem jedinstvene povijesti grafetičkih mijena u svim hrvatskoglagoljskim fragmentima XII. i XIII. st, jer su se procesi koji su doveli do standardiziranja ustavne glagoljice provodili samo na zapadu hrvatskoglagoljskoga prostora.
Projekt MZOS
HRV