O NEKIM ASPEKTIMA KATOLIČKE OBNOVE U ŽUPAMA PODRAVINE TIJEKOM 17. STOLJEĆA - Petrić, Hrvoje (Array, 2008)
Katolička obnova tijekom 17. stoljeća na širem podravskom prostoru do sada nije bila sustavno obrađena. Katolička crkva se u 16. stoljeću našla u kriznom razdoblju. Dio krize je bio vidljiv pojavom reformacije odnosno protestantizma koja se proširila hrvatskim zemljama još u prvoj polovici 16. stoljeća. Pod katoličkom obnovom u ovom slučaju podrazumijevam široko shvaćeni proces oporavka katoličke crkve.