Dokument i roman – preispitivanje žanrovske paradigme. Dokumentarni roman njemačkoga govornog područja u posljednjoj trećini 20. stoljeća - Car Prijić, Milka (2008)
Zadaća je ovog rada funkcionalno određenje hibridne vrste dokumentarnoga romana u pogledu na mnogostruke mogućnosti dokumentarne prezentacije materijala i s njom povezanu problematizaciju odnosa između zbilje i fikcije. U prikazu tendencija u dokumentarnom romanu u posljednjoj trećini 20. stoljeća težište se postavlja na prikaz različitog poimanja statusa fikcije u dokumentarnome romanu.
Projekt MZOS
HRV