Udžbenici inojezičnoga hrvatskoga - Jelaska, Zrinka (Array, 2008)
U radu se daje predgled dostupnih udžbenika hrvatskoga kao stranoga jezika. Navode se opća svojstva udžbenika bez navođenja te kratko komentira ono što je nužno. Svrha mu je dati pregled, ali i potaknuti buduće pisce na korisne zamisli. Posebno se to odnosi na opće udžbenike koji bi zbog maloga broja vrlo raznolikih polaznika pojedinih tečajeva trebali obuhvatiti što širu skupinu korisnika.Postojeći udžbenici inojezičnoga hrvatskoga za odrasle samo djelomično pokrivaju potrebe inojezičnih govornika. Nedostaju neki od najvažnijih, poput udžbenika za hrvatski kao drugi jezik jer su svi u stvarnosti, ako ne izrijekom, namijenjeni učenicima hrvatskoga kao stranoga.