Od krika do poezije - Bagić, Krešimir (Array, 2009)
Članak sažima povijest upotrebe pojma onomatopeja i povijest prakse glasovnoga 'prikazivanja' označenih bića, pojava ili senzacija. Izdvojena su tri stupnja zvukovnoga oponašanja: 1. interjekcija, 2. onomatopejska riječ i 3. pjesnička onomatopeja.