Prijedlog strukovnog nazivlja za lomljevinu gornjeg paleolitika - Karavanić, Ivor (Array, 2008)
Članak donosi listu lomljevinskih tipova, tipičnih za gornji paleolitik, prema redoslijedu njihova nastanka u postupku proizvodnje. Predloženo strukovno nazivlje bilo je prilagođeno hrvatskom jeziku prema savjetima Tomislava Ladana. Lista u predloženom obliku nije univerzalna, već ju je potrebno modificirati s obzirom na materijal pojedinog nalazišta.