Sustavna arheološka istraživanja špilje Zale kod Tounja - Karavanić, Ivor; Šošić, Rajna; Ahern, James; Vukosavljević, Nikola (2008)
U ovom su radu sažeto prikazani rezultati sustavnih arheoloških istraživanja špilje Zale u razdoblju od g. 2005. do 2007. Utvrđena je ljudska prisutnost tijekom srednjega vijeka, antike i prapovijesti. Tim je istraživanjima prvi put otkriveno paleolitičko nalazište s kulturom kasnoga epigravetijena u ovom dijelu Hrvatske.
Projekt MZOS
HRV