Problem značenja u teorijama prepoznavanja riječi i razumijevanja jezika - Erdeljac, Vlasta (Array, 1997)
Mnoga aktualna jezikoslovna pitanja bave se procesima prepoznavanja riječi i razumijevanja jezika, i to u smislu otkrivanja procesa u kojima se povezuju perceptivni govorni podaci s mentalnim, apstraktnim predodžbama koje postoje u svijesti govornika. Unutar te problematike osobito je zanimljivo (i komplicirano) područje konstituiranja značenja. Neki od temeljnih semantičkih pristupa koji se pokazuju upotrebljivima u teorijama prepoznavanja riječi i razumijevanja jezika razmotreni su u ovome članku.