Komponenta 'svijeća' u hrvatskim frazemima (u usporedbi s nekim slavenskim i neslavenskim jezicima) - Fink-Arsovski, Željka (2009)
Relativno malobrojna skupina hrvatskih frazema s komponentom 'svijeća' analizira se sa stanovišta strukture i kategorijalnog značenja. Posebna se pažnja posvećuje njihovoj upotrebnoj sferi i frazeološkom značenju. Navode se ekvivalenti u nekim slavenskim (u prvom redu ruskom) i neslavenskim jezicima.
Projekt MZOS
HRV