Što je urbano u ''urbanoj prozi'? Grad koji proizvodi i grad iz kojega proizlazi suvremena hrvatska proza - Kolanović, Maša (2008)
Rad promišlja fenomen grada u odabranim tekstovima suvremene hrvatske proze, temeljeći svoje metodološko uporište u disciplini urbane i društvene semiotike te proučavanja svakodnevice. Slijedeći temeljne teorijske raščlambe morfologije i upotrebe urbanog prostora, rad se analitički usredotočuje na istovremeno oblikovanje i reprezentaciju grada unutar spomenutih književnih tekstova koji oblikuju grad kroz problemsko promišljanje neuralgičnih točki kodova urbane tranzicije.
Projekt MZOS
HRV