Stil i diskursne strategije romana 'Kad magle stanu' Josipa Mlakića - Košćak, Nikola (2009)
U ovome radu nastoji se izdvojiti nekoliko bitnih poetičkih značajki ovoga romana, prilazeći mu prvenstveno (ali ne i isključivo) iz stilističke perspektive. Ovakav pristup vodi i prema elaboraciji više bitnih problema koje ovaj roman otvara, a neke slojeve njegove semantike moguće je razmatrati jedino približavajući im se iz ovoga ugla. Na kraju rada nudi se sinteza istraživanja koja povezuje stilističko čitanje i jedan od centralnih problema koji se nadaje u ovome romanu, problema relacije ratne traume i proizvodnje diskursa.
Projekt MZOS
HRV