Flaneurski pogled Antuna Gustava Matoša - Molvarec, Lana (Array, 2008)
Ovaj rad, temeljeći se na postavkama Waltera Benjamina o posebnom tipu gradskoga čovjeka, flaneura, analizira Matoševe feljtone o Parizu, Zagrebu i talijanskim gradovima, pokazujući povezanost Matoševe oštre flanerske percepcije života u tim gradovima s ideološkim tumačenjima i inače prisutnima u Matoševu stvaralaštvu, kojima se odmiče od ideala benjaminovskog flaneura.