O naglasku u staroštokavskom slavonskom dijalektu - Kapović, Mate (Array, 2008)
U članku se govori o današnjem naglasku u staroštokavskom slavonskom dijalektu na osnovi vlastitih terenskih istraživanja. Prikazuju se neke opće naglasne karakteristike suvremene posavske, odnosno staroštokavske slavonske, akcentuacije, a zatim se ukratko opisuju naglasni sustavi sedamnaest slavonskih govora. Uz osnovne naglasne karakteristike, usput se daju i druge, poglavito fonološke, informacije. Navode se i neke zanimljivosti koje se tiču smjenbenoga naglaska. Skupljena se građa uspoređuje s Ivšićevom te se ukazuje na neke pogreške u njegovu "Današń em posavskom govoru".