Ustrojstvo rječničkoga članka u dijalekatnim rječnicima s obzirom na naglasak - Kapović, Mate (Array, 2008)
U članku je riječ o tome kako bi trebao izgledati rječnički članak u dijalekatnim rječnicima koji bi nam davao dovoljno potrebnih informacija o naglasku odreñ ene riječi. Dani su primjeri loše koncepcije bilježenja naglaska u nekoliko čakavskih dijalekatnih rječnika, autor se ukratko osvrće i općenito na modele opisa naglasnoga sustava u čakavskom (odnosno u hrvatskoj dijalektologiji) te na kraju navodi koji bi se sve oblici minimalno morali nalaziti u rječničkom članku eda bi nam davali više-manje potpunu informaciju o naglasku odreñ ene riječi.