O nekim karakteristikama novoštokavskih ikavskih govora u Hrvatskoj - Menac-Mihalić, Mira (2008)
Rad je temeljen na najnovijim terenskim istraživanjima provođenim od 2000. godine. Istraženo je 14 novoštokavskih ikavskih govora od Like, preko Šibenika, govora Dalmatinske zagore, Cetinske krajine, Poljica, Imotske krajine do neretvanskodalmatinskog Opuzena. Istražen je slijed samoglasnik + l u dočetnom položaju, dativ i odnos određenih i neodređenih pridjeva na korpusu rečenica u kojima su potvrđeni frazemi.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV