Strano u slavonskoj frazeologiji - Menac-Mihalić, Mira (2008)
Slavonska frazeologija čuva staro stanje, konzervativna je kao frazeologija općenito, ali je i podložna promjenama. Posuđenice su u slavonskoj kao i uopće u hrvatskoj dijalektnoj frazeologiji česte. One su se adaptirale, kako na fonološkom tako i na morfološkom planu i obogatile na specifičan način tu frazeologiju te su i danas u upotrebi.
Projekt MZOS
Projekt MZOS
HRV