Suržyk u konteksti movnoji osvity - Fuderer, Tetyana (Array, 2008)
U radu se na temelju analize školskih programa i udžbenika iz ukrajinskoga jezika raspravlja o ignoriranju u ukrajinskom sustavu jezične izobrazbe socijalnih aspekata funkcioniranja jezika.