Verifikacija govornika u forenzičnoj fonetici - Varošanec-Škarić, Gordana (Array, 2008)
Nakon ekspertnog fonetskog slušnog prepoznavanja govornika, u postupku verifikacije osumnjičenika u stvarnom forenzičnom slučaju uspoređene su pročišćene snimke razgovora prekom GMS uređaja i snimljeni materijali u kontroliranim uvjetima na albanskom i hrvatskom jeziku.