Simbolički dalekozor: Flakerova Proza u trapericama - Lugarić Vukas, Danijela (Array, 2009)
U radu se razrađuju, nadopunjavaju i modificiraju ideje iz članka objavljenog 2008, Jeans Style: Aleksandar Flaker and Popular Culture, te se iznose nove teze. Studija A. Flakera Proza u trapericama svojom osjetljivošću za tadašnji kulturni i društveni kontekst na geografskome području srednje i istočne Europe aktivira spone književnosti i popularno-kulturnih, „civilizacijskih“ iskustava. Smještajući prozne modele s mladim pripovjedačem u trapericama u međuprostor između visoke i trivijalne književnosti, slavist na svoj način nudi izlaz iz krize interpretacije 70-ih godina prošloga stoljeća, pri čemu stidljivo nagovješćuje slom humanističke propedeutike temeljene na kategorijalnim opozicijama visoko-nisko (lako-teško, elitno-masovno itd.).