Metafilmske strukuture i oblici (samo)svijesti u hrvatskom i svjetskom filmu - Lučić, Krunoslav (Array, 2009)
Rad obrazlaže uporabu metafilmskih i autoreferencijalnih strategija na primjerima hrvatskog i svjetskog filma te razrađuje tipologiju tih postupaka u različitim filmskim rodovima. Koriste se filmovi T. Gotovca, T. Radića, C. Nolana, W. Allena i drugih.