Recentni prijevodi iz područja seksualnog zdravlja i seksualne edukacije - Knez, Rajna (Array, 2005)
Zadnjih godina, na hrvatski jezik prevedeno je i objavljeno nekoliko knjiga iz područja seksualnoga zdravlja i njegovih poremećaja. Pojedine su knjige stručne, a druge su pisane popularno, kao priručnici namijenjeni široj publici. Za lakše snalaženje u odabiru naslova i autora, u ovom kratkomu pregledu dat je osvr na knjige koje se izravno bave seksualnim zdravljem (i njegovim poremećajima), te seksualnom edukacijom.