Tko je na "frazeološkom brodu" važniji: "mali od palube"ili "mali od kužine"? - Hrnjak, Anita (Array, 2009)
Predmet interesa ovoga rada dvije su ustaljene sveze riječi koje su dio hrvatskog pomorskog nazivlja, a u jeziku se često koriste s frazeološkim značenjem. U radu se analizira njihovo porijeklo, moguća frazeološka značenja i konteksti u kojima se upotrebljavaju. Potencijalni frazemi uspoređuju se i s njihovim ruskim frazeološkim značenjskim ekvivalentima.