Vedantski komentari uz Iša-upanišad - Andrijanić, Ivan (Array, 2009)
Između mnogih komentara uz kratku ali vrlo slavnu Iša-upanišad ovaj rad izabire komentare Šankare, Venkatanathe i Madhve kao najtipičnije izraze monističkoga pristupa (advaita), pristupa diferenciranoga monizma i dualističkoga pristupa tumačenju upanišadske objave. Rad se usredotočuje na ono što je najznačajnije za svaku od triju škola te na ono u čem se tri glasovita komentatora najmanje slažu. Šankari je potrebno razlikovati više i niže znanje, odnosno viši i niži brahman da bi pomirio različite izričaje u upanišadi sa svojim monističkim nazorom, pripisujući ono što se s njime ne slaže razini nižega znanja ili znanja o nižem brahmanu. S druge strane, Venkatanatha, koji priznaje različitost duše od Boga i stvarnost svijeta, može izravnije, s manje teoretičkoga razlikovnoga aparata, tumačiti riječi upanšadi. To vrijedi i za Madhvu, no on često iznosi svoje teološke nazore koji ne proizlaze iz riječi Iša-upanišadi.