"Ograđivanje" i "dokazivanje" u govornom jeziku - Žic Fuchs, Milena (1988)
U ovome radu govori se o "ograđivanju" i "dokazivanju" u govorenom hrvatskom jeziku. S obzirom da hrvatski jezik ne poznaje posebne morfeme za označavanje "ograđivanja" i "dokazivanja" ukazuje se na leksičko-gramatička sredstva te pragmatičke pojavnosti pomoću kojih govornici hrvatskoga izražavaju ograde odn. pružaju dokaze za izrečeni iskaz. Posebna pozornost posvećuje se i Griceovim maksimama. This paper deals with hedges and evidentials in spoken Croatian. Since Croatian does not have specific morphological markers for the above mnetioned phenomena, lexical, grammatical and pragmatic features of spoken discourse expressing them, are analyzed. Special attention is also paid to the Gricean Maxims.
HRV