Nastava tjelesne i zdravstvene kulture na Filozofskom fakultetu u Zagrebu - Gošnik, Jelka; Božić-Fuštar, S. (2002)
Tjelesna i zdravstvena kultura, kao odgojno-obrazovni proces, od velike je važnosti za studentsku populaciju. Filozofski fakultet je prepoznao važnost ovog predmeta koji značajno pridonosi kvaliteti življenja i uspješnosti studiranja promovirajući na taj način i fakultet. Nastavnici na Katedri za kineziologiju žele posvetiti još veću pažnju svim studentima s povećanim zdravstvenim potrebama. Budući da oslobođenje od nastave nije zakonski ustrojeno, nego je obvezno za studente prvih dviju godina, nastavnici tjelesne i zdravstvene kulture u suradnji s domom zdravlja i Fakultetom za fizičku kulturu provode kineziterapijske programe primjenom adekvatnih sadržaja za studente s povećanim zdravstvenim potrebama. Studentima se nude i dodatni izborni sadržaji koji pozitivno utječu na njihove motoričke i funkcionalne sposobnosti. Katedra je osnovala i Sportsku udrugu Filozofskog fakulteta SUFF koji omogućuje studentima uključivanje i sudjelovanje na sveučilišnim prvenstvima, na natjecanjima unutar Fakulteta, međunarodnim susretima i sl. Također su organizirani i strukturirani treninzi reprezentacija pojedinačnih ekipa Fakulteta.
HRV