Imenički oblici u Gundulićevim "Suzama sina razmetnoga" u odnosu na njihov opis u Della Bellinoj gramatici - Eterović, Ivana (Array, 2008)
U radu se analizira jezik opisan u Della Bellinoj gramatici u odnosu na jezik jednoga od književnih djela koja su mu bila uzorom – "Suze sina razmetnoga" Ivana Gundulića. Istraživanje je usmjereno na imeničke oblike u obama djelima. Sličnosti i razlike komentiraju se za svaku deklinaciju posebno, i to sustavno za svaki padež. Budući da su neke uvjetovane formom Della Bellina književnoga predloška, pritom se upozorava na stvarne i prividne razlike.