Brešanova poetika mitologiziranja. Uz roman "Gorgone" - Nemec, Krešimir (2006)
U članku se analizira Brešanov roman "Gorgone" (2006) kao primjer mitološkog romana. Polazište je Brešanove poetike ideja značenjske simultanosti realnoga i mitskoga, dok se naracija razvija u pravcu razvijanja teze da se i moderni čovjek nalazi u vlasti istih onih sila kao i mitološki/homerski.
Projekt MZOS
HRV