Problem spomenika u javnom prostoru - Dulibić, Frano (2008)
Gotovo svako postavljanje skulpture u javnom prostoru izaziva neku vrst skandala i to toliko često i redovito, da smo se na to navikli i postali neosjetljivi kao i na mnoge druge pojave. Skandalozni primjeri javnih skulptura povlače za sobom kritiku takvih spomeničkih rješenja od strane povijesno umjetničke struke koja je gotovo jednoglasna u osudama ovakve prakse. Ipak, sve osude i brojni tekstovi i medijski istupi ostaju bez ikakva odjeka, a sve lošiji spomenici svakodnevno stihijski niču svuda oko nas.
Projekt MZOS
HRV