Makedonsko-Hrvatski proekt za učenjeto na Makedonskiot i Hrvatskiot jazik vo povekejazični sredini - Jelaska, Zrinka (Array, 2008)
Vo 2007 započna bilateralniot prekt Položbata na makedonskiot i na hrvatskiot jazik vo obrazovniot sistem na povekejazačini sredini