Metodološki i sadržajni aspekti znanstveno istraživačkih radova objavljenih u Vjesniku bibliotekara Hrvatske : od 1998. do 2006. godine - Barbarić, Ana (Array, 2007)
Jedno od važnih pitanja suvremenoga knjižničarstva jest pitanje izbora i primjene odgovarajućih znanstveno istraživačkih pristupa, koji bi omogućili da podaci prikupljeni djelovanjem knjižnica budu upotrijebljeni za optimalan razvitak službi i usluga. Na temelju analize članaka objavljenih u Vjesniku bibliotekara Hrvatske u razdoblju od 1998.do 2006. prikazani su korišteni znanstveno istraživački pristupi te sadržaj odnosno teme radova.