Putovanje kroz hrvatsku frazeologiju - Hrnjak, Anita (Array, 2009)
U radu se analiziraju neki od frazema motiviranih prijevoznim sredstvima s osobitim osvrtom na novije ustaljene sveze riječi utemeljene na konceptualnoj metafori "Život je putovanje". Dio ovdje analiziranih ustaljenih sveza riječi ostat će u sferi okazionalizama i individualno-autorskih konstrukcija, ali većina njih s vremenom će potvrditi svoj status frazema.