Prilog bibliografiji radova o heraldici /s posebnim osvrtom na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu - Galović, Tomislav (Array, 2008)
Heraldika u hrvatskoj i bosansko-hercegovačkoj povijesnoj znanosti zauzima važno, ali, ipak, ne i sustavno proučavano i vrednovano područje. Naime, za heraldiku kao pomoćnu povijesnu znanost u ovim historiografijama nije zamjetljiv kontinuiran interes, kako od strane povjesničara tako i znanstvenika drugih područja, ali i amatera, nego su upravo vrlo zamjetljive oscilacije u njezinom znanstveno-stručnom proučavanju. Unatoč tome, a poglavito naporima zaslužnih pojedinaca, heraldika je u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini kroz cijelo vrijeme svoga postojanja, ipak, pokazivala svoju prisutnost (bilo objavljivanjem novih radova ili, pak, pretiskavanjem onih starih). Stoga autori u članku donose iscrpnu bibliografiju radova o heraldici, s posebnim osvrtom na Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu, kao prilog jednoj budućoj i sveobuhvatnoj heraldičkoj bibliografiji tih povijesnih područja, a s ciljem prezentiranja na jednom mjestu onoga što je do sada, u znanstveno-stručnom smislu relevantno i korisno, publicirano na polju heraldike. Time bi se, ako ništa drugo, kvantitativnim putem moglo vrednovati ove prinose kao preduvjet za kvalitativnu analizu. Popisani su i oni radovi iz opće heraldike, odnosno susjednih i okolnih historiografija, koji se koriste među istraživačima u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini. Također su navedeni i određeni radovi iz numizmatike, sfragistike, genealogije, veksilologije i uopće povijesti, a sve s osnovnom nakanom da se zainteresiranim heraldičarima i povjesničarima pruži bolji uvid i što šire istraživačko polje.