Inscriptiones Latinae Croatorum: Natpis u župnoj crkvi sv. Apolinara u Bogovićima na otoku Krku (sign. ILC BOG1) - Galović, Tomislav (Array, 2008)
U župnoj crkvi sv. Apolinara u Bogovićima na otoku Krku nalazi se, doduše ne in situ već na novoj lokaciji, mramorna ploča s natpisom na latinskom jeziku pisana epigrafskom (spomeničkom) kapitalom. Natpis svjedoči o nadogradnji kapele Majke Božje Karmelske u selu Bogovići. Ta se kapela, izgrađena 1644. godine, nalazila na mjestu sadašnje župne crkve. Do danas sačuvani dio ove kapele funkcionira kao prezbiterij župne crkve sv. Apolinara.