Dobro odabrani naslov: Diana ili boginja koja lovi sama - Polić-Bobić, Mirjana (Array, 1996)
U prikazu se ukazuje na mjesto romana u Fuentesovu dotadašnjem opusu, na autoreferencijalnost te na autobiografsko-memoarsku narav većih dijelova teksta. Ukazuje se na veći broj neadekvatnih rješenja u prijevodu zbog kojih tekst postaje nejasan ili mijenja značenje.