Između politike pokreta i politike znanja: feminizam i ženski/rodni studiji u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Sloveniji - Potkonjak, Sanja (Array, 2008)
Ovaj rad izlaže razmišljanja kojima se pokušavaju ocrtati specifičnosti ženskih/rodnih studija na Balkanu, točnije u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Sloveniji. Njihov se izbor temelji na činjenici da autor i autorice dolaze iz tih zemalja i da su osobno angažirani u jačanju ženskih/rodnih studija u visokom obrazovanju i znanosti. Podjednako se temelji i na zajedničkim iskustvima suradnje, kako formalne, tako i neformalne – čime su autor i autorice postali sudionici zajednice znanstvenih nomada. Čvrsto "uklopljen" ili učvršćen konkretnim praksama i suradnjom, cilj je informiranje, propitivanje i procjena te mapiranje tema vezanih uz rodne studije. Izabrali su da ispričaju vlastite priče kako bi ukazali na sličnosti i razlike koje imaju potencijal da proizvedu inovativne i produktivne odnose teorije i prakse, odnosno aktivizma i akademije. Cilj je, također, započeti komunikaciju i suradnju s ljudima koji su angažirani na uvođenju promjena u akademske kulture u regiji – na razini kritičkog mišljenja i na razini kritičkog podučavanja.