Daly, M. (ur.) Roditeljstvo u suvremenoj Europi: pozitivan pristup. Strasbourg Cedex: Council of Europe Publishing, 2007. - Kušević, Barbara (Array, 2008)
Knjiga Parenting in Contemporary Europe: a Positive Approach nastala je na postavkama promicanja pozitivnoga roditeljstva u Europi te predstavlja značaj doprinos razumijevanju ideje pozitivnoga roditeljstva, osobito u području njegova razgraničenja od permisivnoga pristupa odgoju djeteta, identificirajući pritom i glavne probleme i promjene koje pogađaju suvremeno europsko roditeljstvo.