Mali među velikima - primjer povijesti umjetnosti u praksi - Trška, Tanja (Array, 2008)
Nakon kraćeg pregleda povijesno-umjetničkih instituta i srodnih institucija u Italiji, u članku se predstavlja način rada i organizacija Laboratorio di Arti Visive koji djeluje u sklopu Scuole Normale Superiore u Pisi.