Vidovi učiteljeske profesije - Müller, Florian H. (Array, 2008)
Predstojeći je broj koncipiran s težištem na izabranim temama iz trenutno aktualne rasprave o profesionalizaciji nastavnika i nastavnica. Posljednjih se godina nastavnička profesija u javnoj raspravi – između ostalog i u okviru međunarodnih poredbenih studija – našla u središtu kritike i zanimanja. Nastavnice i nastavnici predstavljaju, prema tim novijim shvaćanjima, bitan ključ za genezu učeničkih znanja i vještina. I znanstvenoje istraživanje (iznova) otkrilo nastavnika kao važnog čimbenika u kompeksu učenja i razvoja učeničkih kompetencija. Priloge o ovoj temi napisali su: Georg Hans Neuweg, Lutz Koch, Florian H. Müller, Irina Andreitz und Marko Palekcic, Jörn Schützenmeister und Gerhard Tulodziecki.