Izgovaranje neizgovorljivih fonema - Škarić, Ivo (Array, 2006)
Neizgovorljivim fonemima zovemo one koji postoje u mentalnoj slici, ali su u položaju u kojem ih asimilacijski zakoni pri izgovaranju ne dopuštaju u cjelosti ili u nekim svojim obilježjima. Prigodan uzorak od 29 studenata fonetike dva puta je snimio u studijskim uvjetima izričaje koji su sadržavali /t/ i /d/ ispred frikativa /s/ i /š/ te ispred afrikata /c/ i /č, ć/. Akustička mjerenja trajanja okluzija, frikcija i zvučnosti u skladu sa slušnim podacima.